perjantai 17. syyskuuta 2010

Valkoparta, vanha ukki - Jolly Santa

Mihinkäs sitä kortintekijä joulukorteista pääsisi... Tuntuu, että tästä jouluun asti voisi tehdä vain ja ainoastaan joulukortteja ja silti niitä ei varmaankaan ehtisi tehdä tarpeeksi (miksi se joulu tulee niin yllättäen joka vuosi..?!). P*skarteluhaasteessa on tällä kertaa haasteena tehdä kortti vain yhdellä värillä ja sen eri sävyillä. Joulukortin kun tein niin valitsin väriksi perinteisen punaisen vaikkakin tuossa itse leimakuvassa nyt on paria muutakin väriä melkeinpä pakosta (toisaalta pinkkipartainen pukki saattaisi olla melko rock... ;) ) mutta se sallittaneen (?). Oli muuten jännä huomata, miten vaikea oli löytää papereita, joissa olisi vain yhtä väriä ja sen eri sävyjä, melkeinpä jokaisessa tuntui olevan jotain muutakin väriä (ellei muuta, niin ainakin valkoista tai mustaa). Tässä paperit on BasicGreytä ja Fancy Pantsia, leimakuva DoodleFactoryn Santa, jonka kohotin 3D-tarroilla, lisänä nappeja ja tussilla väritettyjä tähtitarroja ja suoraa ääriviivaboordia (peitin sillä paperien reunat tuossa stanssilla leikatussa ympyrässä, tuli vähän siistimmän näköinen). Kortin sisälle laitoin korttipohjan väristä kartonkia peittämään noita ympyrän papereita. Niin, ja pukin nenä on punainen ihan vain siitä syystä, että pukki viettää paljon aikaa ulkona kylmässä :D

Pikainen kysymys leimakuvan leikkaamisesta ääriviivoja myöten... Mitä paperia käytät, jos leikkaat leimakuvan irti? Itse olen käyttänyt Canson Illustrationia, koska sille on aivan loistava värittää mutta tuo paperi on melko paksua, jolloin ainakin minun on hankala leikata leimakuvaa siististi (jotenkin tuntuu, että leimakuvan reunoja on sitä vaikeampi leikata siististi mitä paksumpi paperi on). Vaihdanko siis paperia vai hankinko uuden terän paperiveitseen/uudet pinsettisakset?

Well, whatta ya know, it's a Christmas card again! Feels like one should be making these like mad now, otherwise there won't be enough cards come Christmas time (funny how Christmas comes so suddenly every year...). The Finnish challenge blog P*skarteluhaaste has a challenge now where you should make a card with only one colour and its different hues. I chose red as my colour although there are a couple of other colours in the stamped image (a Santa with a pink beard might be a bit too rock... ;) ). The papers are by BasicGrey and Fancy Pants and the image is Santa from the DoodleFactory, Santa is attached with 3D foam stickers. As embellies there are some buttons and stickers that originally were silver but which I coloured red with a marker. I also placed some red cardstock on the inside of the card to cover the backsides of the papers that are in the circle.


Kiitos, kun vietit aikaasi blogissani ja kiitos, jos ehdit kommentoida (jokainen kommentti on ilon aihe!)! Valoisaa viikonloppua! :)

Thanks for your visit and for any comment you may leave, they are appreciated! Have a fabulous weekend! :)

8 kommenttia:

taru76 kirjoitti...

Ihana iloinen ja pirteä joulukortti! Kiva tausta nuo eri paperit, ja nappikoristeet tosi kauniit.

SannaS kirjoitti...

Voi WAU!!! Aivan loistava kortti!!! Megamageesti aseteltu osaset kohdilleen!!! IHANA!!! =)

...mä en mieti ollenkaan noin tuota leimapaperin valintaa, mietin vaan et mille ois itsellä paras värittää. Mut onhan mulla kyllä sama ongelma aina kun leikkaa kuvan reunoja myöten (ja se ärsyttääkin niin vietävästä), silti vaan valkkaan paperin väritysvälineiden mukaan...eipä taida minusta olla apua sulle. =)

Pöydän kulmalla näpertelijä kirjoitti...

Aivan hulvaton joulukortti!

Itse olen siirtynyt kokonaan 200+ grammaisiin tulostuspapereihin, jotka ovat yllättävän ohuita. Ne sopivat tarpeisiini täydellisesti, koska väritän tusseilla ja koska leikkaan melko usein kuvan ääriviivoja myöten ihan vaan saksilla.

Paula kirjoitti...

Upea kortti! Kiva tuo ympyrätausta ja tosi ihania papereita olet löytänyt ;)
Tuohon kysymykseesi sen verran, että käytän kanssa tuota liukaspintaista tulostuspaperia. Se on Illustrationia ohuempaa, hyvä leikata ja mun mielestä paras Copiceille ;)

Marika kirjoitti...

Hauska ja pirteä!

Ansu kirjoitti...

Makee pukki! Hauskan erilainen joulukortti. :)

Sanna Saksija kirjoitti...

Kiva tilkkutyön tunnelma tuossa taustassa!

Susa kirjoitti...

Miten multa oli tämä kortti mennyt ohi!! Aivan mielettömän upea ja iloinen joulutervehdys!! :)

Minäkin vastaan kysymykseesi... vaikkakin näin myöhään... Minä käytän 250-300g papereita, mutta leikkaan ohutkärkisillä saksilla ja askarteluveitsillä :)