sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Lukeminen kannattaa aina - The joys of reading

Äitini halusi lainata minulta kirjan ja koska olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla kirjanmerkin tekoa, tein siihen mukaan yhden Maissin ohjeiden mukaan. Itse kirjanmerkki on ColorCore-kartonkia, jonka alareunan leikkasin Marthan leikkurilla. Paperi on BasicGreytä ja leimakuva Sugar Nellien Cherubista leikattu enkeli, jonka väritin Distress Inkeillä. Enkelin siipiin lisäsin hieman Stickles-liimaa, jonka levitin pumpulipuikolla, näin se ei jäänyt koholle vaan sain siipiin pelkän kimalteen. Ruusut on tehty Sizzixin ruusustanssilla ja niissä on taas hieman Glimmer Mistiä ja helmet keskustoina, lehdet on leikattu Marthan leikkurilla. Laitoin kirjanmerkkiin lisäksi hieman ruskeaa rautalankaa (ostin sitä Minimanista, se on ilmeisesti tarkoitettu kukkien sitomiseen (?) ja on todella jäykkää) ja rautalankakiehkuroiden päihin laitoin tipat Glossy Accentsia, ettei kiehkuroiden terävillä päillä repisi sormiaan tai kirjan sivuja.

My mother wanted to borrow one of my books and as I've been wanting to try and make a bookmark, I made one to go with the book (instructions here).  The bookmark itself is made from ColorCore cardstock and I punched it with a Martha Stewart punch. The paper is by BasicGrey and the stamp used is Cherub by Sugar Nellie (I cut out the angel as I only needed her for this bookmark), I coloured her with Distress Inks. I applied some Stickles glue to her wings with a cotton bud, this way the glue dried out really flat. The roses are made with a Sizzix die, I sprayed some Glimmer Mist on them and applied pearls as their centres. The leaves are punched with a Martha Stewart punch. I also added some brown metal wire to the bookmark (I think it's binding wire meant for binding flowers) and as the ends of the metal wire swirls were really sharp, I added drops of Glossy Accents to them so that one doesn't hurt one's fingers or rip the pages of a book with them.Kirjanmerkin kääntöpuolen leimasin Hero Artsin taustaleimalla ja embossasin kirkkaalla jauheella. En halunnut erityisesti koristella takaosaa mutta en viitsinyt jättää sitä tyhjäksikään, joten näin sinne tuli edes jotain.

I stamped the backside of the bookmark with a Hero Arts stamp and embossed it with clear powder. I didn't really want to leave the backside empty so this was a simple way of decorating it.


Tässä vielä lähikuva enkelin siivistä/Here's a close-up of the angel's wings:


Ja näin merkki istuu kirjan sivulle/Here's the bookmark on a book:


Kiitos, kun vietit aikaasi blogissani ja iso kiitos, jos ehdit kommentoida! Suloista sunnuntaita! :)

Thank you for your time today and for any comment you may leave! Have a sweet Sunday! :)


****
Kiitos muuten vinkeistä sen kopiopaperin suhteen! Käväisimme eilen kaupungilla ja tarkoitukseni oli sitä etsiä mutta se jäänee toiseen kertaan, siihen kertaan siis, kun muistan, mitä oikein olen etsimässä... ;D Uuden paperiveitsen kyllä hankin ja sekin jo paransi tilannetta, tuo entinen taisikin olla jo melko tylsä.

8 kommenttia:

Pöydän kulmalla näpertelijä kirjoitti...

Vau! Tämä on aivan mielettömän upea! Itse en ole vielä ehtinyt ko. stanssia hankkimaan, kun se oli just silloin loppu, kun kävin ostamassa Big Shotin, mutta kun näen miten upeita juttuja sinä teet sillä, niin houkutus on suuri lähteä taas shoppailemaan.

SannaS kirjoitti...

Voi että miten kaunis kirjanmerkki!! ja tuo ruusustanssi on munkin kyllä hommattava, huokailen niin aina sen perään kun olet sitä hurmaavasti käyttänyt. =)

Paperia ja lankaa kirjoitti...

Ihana kirjanmerkki! Kiva idea tuo taustan leimaaminen :)

Susa kirjoitti...

Ihana!!! Noi kukat on ihan mielettömän mageita! Tää tykkää!! :)

Maissi kirjoitti...

Aivan ihana ja niin kaunis kirjanmerkki :) Nuo ruusut ovat myöskin oikein kauniit.

TaijuS kirjoitti...

Todella kaunis kirjanmerkki! Nuo kukat on tosi kauniita!

Heidi kirjoitti...

Todella kaunis ja herkkä. Nuo kukat on mielettömän kaunit.

maiju kirjoitti...

Upea kirjanmerkki. Leimasin on nätti ja ruusut on upeita.